Activiteiten en nieuws van de Bibliotheek

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws, onze activiteiten en acties? Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Je hoeft geen lid van de bibliotheek te zijn om onze nieuwsbrief te ontvangen.

Ben je al lid van de bibliotheek?

Als je lid bent van de bibliotheek, kun je via je persoonlijke pagina aanmelden voor de digitale nieuwsbrief. Dat doe je zo:

 • Log in op je persoonlijke pagina.
 • Ga naar 'Bericht voorkeuren'.
 • Zet 'Nieuwsbrief bibliotheken Emmen' aan.
 • Je staat nu op onze mailinglist.

Geen lid van de bibliotheek?

Ben je geen lid maar wil je wel de nieuwsbrief ontvangen? Vul dan het formulier in en we zetten je op onze mailinglist. Je kunt je op elk gewenst moment afmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

De bibliobussen maken deel uit van het netwerk van bibliotheekvoorzieningen in de gemeente Emmen. Zij zijn de toegangspoort tot de collecties en diensten van alle bibliotheken in Drenthe. Boeken en andere materialen kunnen online worden gereserveerd en worden opgehaald en ingeleverd in de bibliobus.

Collectie in de bibliobussen

De collectie van een bibliobus bestaat voor volwassenen uit romans en grootletterboeken in allerlei genres en tijdschriften. Voor de jeugd zijn er peuterboekjes, prentenboeken, (voor)leesboeken, strips, informatieve boeken en luisterboeken. De zorgvuldig afgestemde bibliobuscollectie wordt elke week aangevuld met nieuwe materialen en voortdurend gewisseld. De bibliobussen vervoeren ook aangevraagde lees- of projectcollecties voor scholen.

In het overzicht van alle halteplaatsen kun je lezen welke bussen een collectie voor volwassenen en jeugd heeft en welke bussen alleen collectie voor de jeugd.

Standplaatsen van de bibliobussen

Een compleet overzicht van alle standplaatsen en tijden van de bibliobussen in de gemeente Emmen vind je in het overzicht van alle halteplaatsen.

Overzicht halteplaatsen

 

Uitval bibliobus

Als de bibliobus door een technische storing of weersomstandigheden niet kan komen dan wordt dit, indien mogelijk, bij de standplaats aangegeven. Actuele informatie wordt ook gepubliceerd op de website, Facebook en Twitter van de Bibliotheek Emmen.

Catalogus

In de bibliobus kun je de online catalogus raadplegen. In de catalogus kun je zoeken naar boeken, cd’s, dvd’s en andere materialen van de bibliotheken in Drenthe. Alle materialen zijn beschreven in de catalogus en voorzien van een plaatskenmerk. Ook geeft het systeem aan of een boek, tijdschrift, cd of dvd beschikbaar is. In de catalogus kun je ook je eigen lenersgegevens bekijken, verlengen en reserveren.

Hulp nodig?

De medewerkers helpen je graag bij het zoeken naar de juiste informatie. Reserveren kun je ook b.v. thuis zelf doen via de online catalogus en via de app van de bibliotheken en afhalen en inleveren in de bibliobus.

Word lid

Word vandaag nog lid en profiteer van onze enorme collectie aan boeken, tijdschriften, kranten, e-books, muziek, games en meer!

Direct online inschrijven

De Bibliotheek in Bargeres

Het Servicepunt Bargeres is gevestigd in het Brinkenhoes.

De Bibliotheek Emmen biedt in Bargeres Grote Letterboeken, romans, tijdschriften en peuterboeken. Reserveringen kunnen hier worden opgehaald.

Openingstijden Servicepunt Bargeres

Dinsdagavond: 18.00-20.00 
Donderdag 14.00-16.00 
Vrijdag 10.00-12.00 

Contactgegevens Servicepunt Bargeres

Mantingerbrink 140
7812 MH Emmen
0591 - 681 444
klantenservice@bibliotheekemmen.nl

De Bibliotheek in Schoonebeek

Het Servicepunt Schoonebeek is gevestigd in ‘t Aole Gemientehoes (tijdelijk in voormalige RK Nicolaasschool aan het Flintenpad 38)

De Bibliotheek Emmen biedt in Schoonebeek Grote letterboeken, een collectie romans en een kleine collectie peuterboeken aan.

Openingstijden Servicepunt Schoonebeek

Dinsdag: 16.15 - 17.15 uur (tevens bibliobus aanwezig)
Donderdag: 10.00 - 12.00 uur

Contactgegevens Servicepunt Schoonebeek

Flintenpad 38
7761 AT Schoonebeek
0591 - 681 444
klantenservice@bibliotheekemmen.nl

Haltetijden bibliobus Schoonebeek

De bibliobus staat 2 keer in de week in Schoonebeek op 3 verschillende locaties.

Maandag van 12:25 - 13:15 uur bij de Iemenhof (collectie voor volwassenen en jeugd)
Maandag van14:00 - 15:10 uur bij de Oliebron (collectie voor volwassenen en jeugd)
Dinsdag van 16:15 - 17:15 uur bij voormalige RK Nicolaasschool aan het Flintenpad 38 (collectie voor de jeugd)

De Bibliotheek in Erica

Het Servicepunt Erica is gevestigd in 't Schienvat.

De bibliotheek Emmen biedt in Erica een leestafel met tijdschriften en het Dagblad van het Noorden, Grote Letterboeken, een ruime collectie romans en een kleine collectie peuterboeken. Reserveringen kunnen hier worden opgehaald.

Openingstijden Servicepunt Erica

Het Servicepunt in Erica is geopend op elke werkdag als 't Schienvat ook is geopend.

Contactgegevens Servicepunt Erica

Heidebloemstraat 4
7887 EB Erica
0591 - 681 444
klantenservice@bibliotheekemmen.nl

Haltetijden bibliobus Erica

De bibliobus staat elke dinsdagmiddag bij 't Schienvat met een collectie voor volwassenen en jeugd.

Dinsdag van 15:05 - 17:00 uur bij 't Schienvat (collectie voor volwassenen en jeugd)
Woensdag oneven weken van 8:30 - 12:15 uur bij het Brummelbos (collectie voor de jeugd)
Woensdag even weken van 10:00 - 11:15 uur bij het Anbrenge (collectie voor de jeugd)
Woensdag even weken van 11:20 - 12:15 uur bij het Willem-Alexander (collectie voor de jeugd)

 • Vacatures


  Stagiair(e) Marketing & communicatie Bibliotheek Emmen

  Bibliotheek Emmen is op zoek naar een Stagiair(e) Marketing & communicatie.

  Ben jij een enthousiaste hbo student? Zoek jij een stage gericht op marketing & communicatie? Zoek niet verder!

  Als stagiair(e) marketing & communicatie bij Bibliotheek Emmen maak je kennis met het promoten van activiteiten en producten, zowel online als offline. Je werk bestaat uit het bereiken van doelgroepen op een efficiënte en originele manier. • Open sollicitaties

  Open sollicitaties zijn altijd welkom!
  Op het moment dat er een vacature ontstaat die passend lijkt, wordt er contact met je opgenomen.

  Wil je solliciteren bij Bibliotheek Emmen of Bibliotheek Hoogeveen? Stuur je open sollicitatie dan rechtstreeks naar deze bibliotheken. Als je wilt solliciteren bij Biblionet Drenthe of een van de andere bibliotheken in Drenthe, kun je je open sollicitatie mailen naar solliciteren@biblionetdrenthe.nl

   

 • Stages

  Denk ook eens aan de bibliotheek als je op zoek bent naar een afwisselende stageplaats. In de Drentse bibliotheken of bij Biblionet Drenthe kunnen regelmatig enthousiaste stagiairs worden geplaatst.

  Mail naar solliciteren@biblionetdrenthe.nl of neem rechtstreeks contact op met de bibliotheek waar je stage zou willen lopen.

 • Vacatures voor vrijwilligers

  Heb jij tijd én vind je het leuk om kinderen en volwassenen te helpen? Word dan vrijwilliger in één van de bibliotheken in onze provincie. Op dit moment helpen er al zo’n 450 vrijwilligers mee in en rond onze bibliotheken; daar zijn we reuze dankbaar voor! Er is altijd ruimte voor nieuwe enthousiaste vrijwillige medewerkers.

   

  Naar de vacatures voor vrijwilligers

Deel deze pagina

Lees voor