De Oktober Kindermaand: vijf weekends waarin je je niet hoeft te vervelen! Er zijn activiteiten rondom kunst, cultuur en natuur in heel Drenthe.
De perfecte kans om eens iets nieuws te proberen. Ga bijvoorbeeld drummen. Of maak een spannende wandeltocht in het donker.

Elke workshop, voorstelling en rondleiding is gratis voor kinderen (4-12 jaar). Voor begeleiders geldt soms wel entree. Op de website vind je alle activiteiten in de provincie.

Ook in de bibliotheek is het Oktober Kindermaand!

 

Activiteiten in de bibliotheek

Bouw een boomhut in de bibliotheek

De Kinderboekenweek is dit jaar van 5 t/m 16 oktober. Om dat te vieren gaan we een boomhut bouwen. Midden in de bibliotheek!  Kom jij ook helpen? 

Het thema van de Kinderboekenweek 2022 is Gi-Ga Groen. Dat past dus perfect! De rest van de Kinderboekenweek mag je zo vaak als je wilt naar de boomhut om lekker te lezen. 

 Alles over de Kinderboekenweek

 

Ga op 50 avonturen in de natuur

Naar buiten

Soms heb je geen zin om te lezen en ga je liever buitenspelen. Dan kun je het boekje Naar Buiten! ophalen in je bibliotheek. Het boekje is gratis beschikbaar gesteld door IVN. In dit boekje staan 50 ideeën voor spannende en bijzondere dingen om buiten te doen. Heb jij al eens een vlot gebouwd of een uilenbal uitgeplozen?

 

Speel Natuurlijk Bingo! en win een prijs!

Terwijl jij 50 toffe dingen doet in de natuur, ontdek je allemaal dieren en planten. Maar hoe heet die mooie boom of die grote vogel eigenlijk? Met het nieuwe boek Soortenschat leer je wel honderd soorten herkennen. En jij kunt het winnen!

Voer de opdrachten op je bingokaart uit en ga op avontuur deze Oktober Kindermaand. Als je een hele rij hebt afgestreept, heb je Natuurlijk Bingo! Lever je kaart vóór 31 oktober in bij de bibliotheek.

Let op: meedoen en inleveren kan alleen in de bibliotheken in Gieten, Rolde, Borger, Odoorn, Nieuw Buinen, Valthermond, Coevorden, Zuidwolde, Meppel, Beilen, en Havelte.

In elke gemeente verloten ROEG! en de bibliotheek het boek Soortenschat.  

 Alles over Natuurlijk Bingo!

 

Check de agenda en doe mee

Bekijk snel de agenda van jouw bibliotheek. Hier vind je alle activiteiten die je kunt doen in jouw gemeente!

Naar de agenda