Populaire nieuwe titels week 34

Elvis en ik | Art Rooijakkers

elvis en ik Het is alweer veertig jaar geleden dat Elvis Presley overleed. De koning is dood, leve de koning! Zo lang wij hem blijven herdenken, blijft Elvis leven. En leven doet hij, want oudere generaties blijven (jeugd)herinneringen aan hem koesteren, en jongere generaties blijven door zijn stijl en muziek beïnvloed.

Zo kwam Elvisfan Art Rooijakkers met het mooie plan dat veertig-jarig jubileum te markeren met een Nederlands boek vol persoonlijke verhalen over Presley. Niet alleen van hemzelf, maar van 17 verschillende auteurs, onder meer schrijvers, journalisten, muzikanten en muziekliefhebbers.

Een bundel vol verhalen en anekdotes over Elvis als zanger en gitarist, Elvis als stijlicoon en Elvis als trendsetter van een nieuwe generatie.

Reserveer

 

 

Beren en Lúthien : de terugkeer naar Midden-aarde | J.J.R. Tolkien

beren en luthien De epische romance tussen Beren en Lúthien die ten grondslag ligt aan de liefde tussen Aragorn en Arwen uit In de ban van de ring nu voor de eerste keer gepresenteerd als een volwaardig, op zichzelf staand verhaal.

Het verhaal van Beren en Lúthien is een essentieel element in de evolutie van De Silmarillion, de mythes en legendes die stammen uit het begin van Midden-aarde. Tolkien schreef het verhaal een jaar nadat hij terugkeerde uit Frankrijk, waar hij eind 1916 vocht bij de Somme.

Centraal staat het lot dat de liefde van Beren en Lúthien overschaduwt: Beren is een sterfelijke man, Lúthien een onsterfelijke elf. Haar vader, een heerser binnen het elfenrijk, is het niet eens met de liefde en draagt Beren een onmogelijke taak op die hij moet volbrengen voordat hij met Lúthien zal mogen trouwen. Dit leidt tot de heroïsche poging van Beren en Lúthien om samen de gevaarlijkste van alle slechte wezens, Morgoth, De Zwarte Vijand, te beroven van een Silmaril.

Reserveer

 

De zes freules : de geschiedenis van de zussen Mitford | Laura Thompson

zes freules Het verhaal van de zussen Mitford, zes dochters uit een oude Engelse adellijke familie. Allemaal waren ze voorbestemd om een goed huwelijk te sluiten. Maar het liep heel anders.

Nancy werd bestsellerauteur, Pamela hield van het landleven en werd kippenfokker. Diana was fascist en trouwde met de leider van de Britse fascistenpartij. Unity was fan van Hitler en schoot zichzelf door het hoofd toen Groot-Brittannië de oorlog verklaarde aan Duitsland. Jessica was lid van de Amerikaanse communistische partij. Deborah trouwde en werd de hertogin van Devonshire. Maar stiekem was ze idolaat van Elvis Presley.

Dit boek is een verzameling onwaarschijnlijke, maar waargebeurde verhalen. Laura Thompson beschrijft de rol van de elite, op een moment in de geschiedenis dat de adel haar traditionele rol verloor. Alle ideologieën van de twintigste eeuw komen voorbij in deze biografie, die leest als een roman

Reserveer

 

Een nieuwe wereld | Sarah Lark

nieuwe wereld Terwijl de Tweede Wereldoorlog door Europa raast, weten de Poolse zusjes Helena en Luzyna hun land te ontvluchten. Ze horen dat een groep jonge vluchtelingen naar Nieuw-Zeeland mag doorreizen en melden zich aan. Maar dan krijgt slechts één zus een visum...

Aan de andere kant van de wereld komt James McKenzie in opstand tegen zijn ouders: hij wil zich als piloot in Europa inzetten. Maar weet deze jonge waaghals wel waar hij aan begint? Het lot brengt deze drie jonge mensen op elkaars pad - en samen vinden ze hun weg in een onzekere toekomst.

Sarah Lark schrijft boeken waar romantiek, geschiedenis en leesplezier hand in hand gaan. Deze zelfstandig te lezen roman sluit aan bij haar andere immens populaire 'Nieuw-Zeeland'-boeken.

Reserveer

 


 

Eerdere items