Muziekweb is dé muziekbibliotheek van Nederland! Op Muziekweb ontdek je nieuwe muziek in alle stijlen of kun je je smaak verder ontwikkelen. Meer dan de helft van de tracks op Muziekweb bestaat uit origineel werk dat je op andere muzieksites niet zult vinden.

Het aanbod omvat diverse muziekstromingen: popmuziek, klassiek, jazz, wereldmuziek, Nederlandstalige muziek, etc. Daarnaast biedt Muziekweb een schat aan informatie over albums, artiesten en genres.

Je kunt thuis elke track 30 seconden beluisteren en ook vind je per track een linkje naar YouTube en Spotify (voor zover beschikbaar). De complete tracks beluisteren kan op de computers in de Bibliotheek. Een hoofdtelefoon kun je lenen bij de klantenservice.

Natuurlijk kun je de gevonden muziek thuis beluisteren. Reserveer de gevonden cd of lp op Muziekweb en haal ze af in je eigen Bibliotheek (alleen voor bibliotheekleden).