Populaire nieuwe titels week 23 en 24

Een zaterdagmiddag | Bert Wagendorp

zaterdagmiddag De dochter van de schoolmeester vertelt haar zoon eindelijk wat er is gebeurd. Hoe een Engelse bom haar broertje doodde – en de grote droom van haar vader.

Maar terwijl ze praat, bekruipt haar zoon steeds sterker het gevoel dat haar verhaal over veel meer gaat dan een noodlottige zaterdagmiddag, zeventig jaar geleden. Zijn moeder overhandigt hem de sleutel van een deur die altijd gesloten was: die naar zijn eigen bestaan.

Bert Wagendorp voegt met Een zaterdagmiddag een juweel van een vertelling toe aan zijn oeuvre. Het boek wordt stijlvol en subtiel geïllustreerd door Ien van Laanen

Reserveer

 

Zeven soorten honger | Renate Dorrestein

zevensoortenhonger In een exclusief kuuroord aan de Nederlandse kust proberen maatschappelijk geslaagde mannen hun overtollige kilo's kwijt te raken. Er worden in dit statige landhuis amper calorieën geserveerd en het begrip lichaamsbeweging krijgt nieuwe dimensies.

Voor de gasten staat er veel op het spel: ze mogen pas weg als ze hun streefgewicht hebben bereikt. Wie opgeeft, betaalt een netto jaarinkomen als boete. En díe dreiging blijkt te werken.

Toch kampen Nadine en Derek Ravendorp, het echtpaar achter dit succesvolle instituut, met problemen die ze ondanks hun lange, gelukkige huwelijk niet met elkaar kunnen delen. Hoe lang kunnen die geheimen nog verborgen blijven?

Reserveer

 

De poepdokter : gezond van mond tot kont | Nienke Tode-Gottenbos

poepdokter In je darmen leven miljarden bacteriën. Je bacteriën hebben invloed op jou - maar jij ook op je bacteriën! Als jij aardig bent voor hen, zijn zij lief voor jou.

In dit 'luchtige' boek over de darmen en darmflora lees je hoe je de bacteriën in je lichaam tevreden houdt. Met als resultaat: meer energie, een gewicht dat bij je past én een goede spijsvertering. Met handige tips, recepten en vooral veel humor.

Na het lezen van dit boek weet je (van) alles over je spijsvertering, je darmflora, welke voeding en leefstijl je beter achterwege kunt laten en wat je kunt eten om je darmflora gezond te houden.

Reserveer

 

Het land dat maar niet wil lukken | Fleur de Weerd

landdatnietwillukken Oekraïne is al jaren onderwerp van gesprek. Maar wat is het nu eigenlijk voor land? Wie zijn de inwoners? Waar houden zij zich mee bezig? Welke dromen en ambities hebben zij? En hoe kijken zij naar de huidige situatie?

Fleur de Weerd reist door Oekraïne en spreekt markante karakters die dit land bevolken: een mijnwerker in Novodonetsk, een bazin van een huwelijksbureau in Odessa, een homopriester in Donetsk, een ultranationalist met een passie voor paaseieren in Lviv en vele anderen.

Ze luistert naar hun verhalen en tekent hun familiegeschiedenissen op. Confrontaties gaat ze niet uit de weg, waardoor een helder en genuanceerd beeld ontstaat. Ze laat zien dat Oekraïne een land is van complexe en tegengestelde identiteiten, een land met een treurige en uiterst ingewikkelde geschiedenis, een land dat worstelt om het hoofd boven water te houden, maar niet opgeeft.

Reserveer

 

Sprintkoninginnen : van Fanny tot Daphne | Kees Kooman

sprintkoninginnen Hollands glorie op de atletiekbaan. In de zomer van het olympische jaar 1932 liep een vrouw de 100 meter voor het eerst binnen de 12 seconden: 'mejuffrouw' Tollien Schuurman uit Friesland. Veel meer bekendheid verwierf Fanny Blankers-Koen, 'de vliegende huismoeder' die in 1948 met vier gouden medailles terugkeerde van de Spelen van Londen.

Na 'de wonderestafette van 1968' en Nelli Cooman is er vele decennia later een nieuw Nederlands sprintfenomeen opgestaan: Dafne Schippers. Hoe kan het dat Nederlandse vrouwen zó groot zijn op de sprint?

Kees Kooman spurt door de geschiedenis van de Nederlandse sprintkoninginnen, die met een combinatie van expertise, snelle benen en boerenverstand het onmogelijke mogelijk maken. Ook trakteert hij de lezer op veel prachtige anekdotes.

Reserveer

Eerdere items