Populaire nieuwe titels week 10

De gelukkigen | Kristine Bilkau

gelukkigen Isabell en Georg zijn een gelukkig paar. Als Isabell 's avonds met haar cello op haar rug van het theater naar huis gaat en als Georg van de redactie huiswaarts loopt, of wanneer zij samen nog een nachtelijke wandeling maken, dan kijken ze graag naar binnen bij de huizen in de straat. Ze zien de stijlvolle verlichting, de boekenwanden, de schilderijen of foto's aan de muur, de bonte gordijnen in de kinderkamers. Zo, zeggen ze, mag hun toekomstig leven er ook best uitzien.

Met de geboorte van hun zoontje groeit hun geluk, maar ook hun onrust en onzekerheid. Op Georgs redactie doen geruchten de ronde dat de krant verkocht wordt, en Isabell moet weer sollicitatiebrieven gaan schrijven omdat de theaterproductie bezuinigt en voor een cellogeluid uit de computer heeft gekozen. Hoelang kunnen zij de huur nog betalen, nu er in het trappenhuis een dure kroonluchter is opgehangen en er een huurverhoging in de brievenbus ligt? Georg speelt al veel te lang de optimist, hij wil door Isabell niet als loser beschouwd worden, en Isabell krijgt krampen in haar hand en paniekaanvallen tijdens het voorspelen bij haar sollicitatie. Met de angst groeien de eenzaamheid en het wederzijdse wantrouwen.

Reserveer

Als je dit leest ben ik er nog | Jette Vonk

als je dit leest Het is dinsdag 25 juni, mijn leven tot nu eindigt hier. Het stokt, stolt en blijft roerloos achter als een versteende laag in mijn arme lichaam. Maar mijn wil beveelt mijn benen mij verder te dragen, te brengen naar een onzekere toekomst. Zo wandelen we dit limbo binnen, het grensgebied tussen vroeger en later. Niemandsland.

Jette Vonk (33) is in de bloei van haar leven als ze te horen krijgt dat ze uitgezaaide borstkanker heeft. In eerste instantie wordt ze overspoeld door paniek. Hoe ga je om met een levensverwachting van twee jaar? En hoe is het om te leven in 'geleende tijd'?

Samen met haar man en haar driejarige zoontje zoekt ze de grenzen op van het geluk, dat soms diep verscholen lijkt te zitten, maar dan weer in volle kracht aanwezig is. In Als je dit leest ben ik er nog laat Jette zien dat het leven veel meer kan zijn dan slechts een diagnose.

Reserveer

Eerdere items