Populaire nieuwe titels week 41

Dit is mijn hof | Chris de Stoop

ditismijnhofChris de Stoop beschrijft hoe het boerenbedrijf in de Zeeuws-Vlaamse polder plaats moet maken voor nieuwe natuur. De Stoop, zelf boerenzoon uit de streek, keert terug naar zijn ouderlijke boerderij en kijkt naar het veranderde landschap om zich heen. Hij kijkt terug op het boerenleven dat het land maakte tot wat het was, duizend jaar lang.

Vanuit de media was veel aandacht voor Dit is mijn hof. Reportages en interviews waren er bij onder meer Terzake, Nieuwsuur en Met Het Oog op Morgen. Het boek is ook verkozen als Boek van de maand (september) in DWDD.

Reserveer

 

Haperende hersenen | Iris Sommer

haperendehersenenOnze hersenen maken ons tot wie we zijn. Ze zorgen dat we kunnen bewegen en waarnemen, ze zijn verantwoordelijk voor ons denkvermogen, gevoel voor humor, inlevingsvermogen, onze veerkracht, sociale vaardigheden en nog veel meer.

Als er iets in onze hersenen verandert, veranderen wij zelf. Dat maakt hersenaandoeningen zo ingrijpend. Vrijwel iedereen krijgt in zijn leven te maken met een of andere hersenaandoening: zelf, of in de naaste omgeving.

Toch is er bij de meeste mensen maar weinig over bekend. In dit boek geeft Iris Sommer mensen met verschillende aandoeningen een gezicht en een stem.

Reserveer

 

De penozejaren van Kleine Willem | Hendrik Jan Korterink

penozejarenHet levensverhaal van iemand die tot over zijn oren in het onderwereldmilieu zat. Amsterdammer Willem de Moor werd geboren in 1955. Onder zijn bijnaam Kleine Willem kwam hij - samen met zijn bloedgabber Grote Willem - via zijn coffeeshops in contact met alle bekende onderwereldfiguren van de afgelopen decennia.

Over al deze mannen weet ras-verteller Kleine Willem de mooiste verhalen en smakelijkste anekdotes te vertellen. Kleine Willem stond ook aan de wieg van de criminele carrière van Willem Endstra, 'de bank van de onderwereld'.

Reserveer

Eerdere items