De Kinderboekenweek is dit jaar van woensdag 5 tot en met zondag 16 oktober. Met als thema Gi-Ga Groen!  

KBW22 hoofdillustratie

De natuur en alles wat er leeft staat in de spotlights. Want voor kinderen is de natuur is een magische plek. Een plek om je te verwonderen over alles wat groeit, kruipt en vliegt. Om te leren, ontspannen en te beleven. En spelenderwijs te ontdekken hoe kostbaar al het groen is. 

Want buiten is zoveel te beleven! Je kunt op speurtocht door het bos, vliegeren op het strand of zwemmen in de zee. En bedenk eens  hoeveel bijzondere dieren er te vinden zijn, van ijsberen op de Noordpool tot spinnetjes in je eigen tuin. 
 
Reden genoeg voor een feestje in de bibliotheek. Kom langs en duik in een gi-ga-groene wereld! Lees de spannendste verhalen over de natuur, en ga daarna zelf op ontdekkingstocht.

 

Check de agenda en doe mee! 

Bekijk hier de agenda van jouw bibliotheek. Hier vind je alle activiteiten die je kunt doen in jouw gemeente!  

 

Een boomhut in de bibliotheek

Boomhut tekening

Om het thema Gi-Ga Groen te vieren gaan we een boomhut bouwen. Midden in de bibliotheek! Kom jij ons ook helpen? 

De rest van de Kinderboekenweek mag je zo vaak als je wilt naar de boomhut om lekker te lezen. In de agenda van jouw bibliotheek zie je wanneer we gaan bouwen. 

Naar de agenda

 

Knutsel je eigen vuurvliegje
 
Vuurvliegje1

Heb jij weleens in het echt een vuurvliegje gezien? Zij geven in het donker licht! Tijdens de Kinderboekenweek kan je in BiebFabriek een eigen vuurvliegje maken. Kies je eigen kleur en bepaal zelf hoe je vliegje eruit ziet. Bijvoorbeeld feloranje of knalgeel.  

Ga naar de agenda van jouw bibliotheek om je aan te melden. Meld je snel aan, want vol = vol!

Naar de agenda

 

Ga op 50 avonturen in de natuur 

Soms heb je geen zin om te lezen en ga je liever buitenspelen. Dan kun je het boekje Naar Buiten! ophalen in je bibliotheek. Het boekje is gratis beschikbaar gesteld door IVN. In dit boekje staan 50 ideeën voor spannende en bijzondere dingen om buiten te doen. Heb jij al eens een vlot gebouwd of een uilenbal uitgeplozen?

 

Speel Natuurlijk Bingo! en win een prijs!  

Terwijl jij 50 toffe dingen doet in de natuur, ontdek je allemaal dieren en planten. Maar hoe heet die mooie boom of die grote vogel eigenlijk? Met het nieuwe boek Soortenschat leer je wel honderd soorten herkennen. En jij kunt het winnen!

Voer de opdrachten op je bingokaart uit en ga op avontuur deze Oktober Kindermaand. Als je een hele rij hebt afgestreept, heb je Natuurlijk Bingo! Lever je kaart vóór 31 oktober in bij de bibliotheek.

Let op: meedoen en inleveren kan alleen in de bibliotheken in Gieten, Rolde, Borger, Odoorn, Nieuw Buinen, Valthermond, Coevorden, Zuidwolde, Meppel, Beilen, en Havelte.

In elke gemeente verloten ROEG! en de bibliotheek het boek Soortenschat.

Alles over Natuurlijk Bingo!