Veelgestelde vragen over lenen

Voor de materialen die je leent, geldt een bepaalde uitleentermijn. Dat is voor boeken en tijdschriften 3 weken, voor dvd's en blu-raydisks en cd's geldt 1 week. Heb je een groot-abonnement, dan heb je een dubbele uitleentermijn, dus respectievelijk 6 en 2 weken.

Voor het verlengen van de uitleentermijn hoef je niet naar de bibliotheek te komen. Je kunt verlengen na het inloggen op deze website.

Ook kun je de bibliotheek tijdens de openingsuren bellen om de uitleentermijn te laten verlengen. Houd hierbij s.v.p. je bibliotheekabonnement(en) bij de hand voor het lidmaatschapsnummer(s). Zie voor uitgebreide informatie bij Verlengen.

Je mag per bibliotheekbezoek zoveel lenen als je wilt, totdat het maximum aantal leningen (items of leenstrippen) op je abonnement is bereikt. Zie voor de te lenen aantallen bij abonnementen.

Ja, dat kan. Log in. Je komt op je persoonlijke pagina. In de linkerkolom staat onder Eerder geleend 'Overzicht leenhistorie'. Klik dit aan om te zien wat je de afgelopen jaren geleend hebt.

Soms gebeurt het dat je een foutmelding krijgt als je op 'Overzicht leenhistorie' klikt (in het blokje 'Eerder geleend' op de persoonlijke pagina). Als alternatief kun je op een andere manier bij de leenhistorie kome'n. Dit gaat als volgt:

Ja, dat kan. Je pasje is geldig bij álle bibliotheken en bibliobussen in Drenthe. Je kunt dus lenen en terugbrengen bij elke (mobiele) vestiging binnen de provincie.

Ja, dat kan. Het pasje is geldig bij alle bibliotheken en bibliobussen in Drenthe. Je mag lenen en terugbrengen waar je maar wilt.

Hoeveel leenstrips je nog hebt, kun je zien op je Persoonlijke pagina (eerst inloggen) onder de Algemene lenergegevens bij Financiële gegevens. Het aantal leenstrippen staat ook op de uitleenbon die je krijgt in de bibliotheek.

Als je leenstrippen van je basis-abonnement op zijn voordat je abonnement verlengd moet worden, kun je overstappen naar een groot-abonnement.

De melding 'Invalid Token' wordt weergegeven als er iets misgaat tijdens het inloggen. Het kan zijn dat er tijdens het inloggen de verbinding even kort wordt onderbroken. Of dat er iets misgaat bij het opslaan van de inloggegevens in de database van de website.