In april staat het thema Ontmoeting met Dementie centraal in de gemeente Noordenveld. De bibliotheek wil hier aandacht aanbesteden door samen met de Dementheek uit Leek, Welzijn in Noordenveld, Historische vereniging Roon en de gemeente Noordenveld open inloopochtenden te organiseren.

Vanaf woensdag 10 april tot en met woensdag 24 april zijn materialen uit de Dementheek Leek te bekijken in Bibliotheek Roden. In deze periode worden er ook 3 inloopochtenden georganiseerd voor mensen die dementerende zijn met hun (mantel)verzorgers. Iedere inloopochtend is er ruimte om anderen te ontmoeten en onder het genot van een kopje koffie of thee informatie over dit onderwerp te bekijken of de dagbladen te lezen. De inloopochtenden beginnen om 9.30 uur en eindigen om 11.00 uur.

Woensdag 24 april is de laatste inloopochtend. Er worden films uit de historie van Noordenveld getoond en er zal om 10.00 uur nog een optreden van Anna Oppenhuizen zijn, deze ochtend zal zij de voorstelling ‘de Italiaan’ verzorgen. Anna Oppenhuizen is actrice en woonassistent bij Zinn Zorg. Speciaal voor mensen die dementerende zijn heeft zij voorstellingen ontwikkeld met muziek en dans. Om verzekerd te zijn van een plek tijdens de voorstelling is het wenselijk om vooraf aan te melden bij Bibliotheek Roden (088-0128245).

De ochtenden zijn gratis te bezoeken en een lidmaatschap van de bibliotheek is niet nodig.