Noordenveld beleeft dit jaar een spetterende opening van de Boekenweek, die dit jaar als thema De moeder de vrouw heeft. Vrijdag 22 maart komt Aaf Brandt Corstius op uitnodiging van Noordenveldleest.nl naar Het Wapen van Drenthe in Roden met vooraf een buffet.

Noordenveldleest wil vanwege het feest van de Boekenweek meer bieden dan alleen de gebruikelijke lezing. Vooraf aan de lezing kunt u daarom eerst genieten van een heerlijk buffet om alvast uw favoriete boek en schrijver te bespreken. Daarna kunt u zo doorschuiven naar de lezing. Na afloop is er volop gelegenheid voor een gezellige nazit onder het genot van wat hapjes en een borrel. Het geheel wordt muzikaal ondersteund door Freek Luik.

Het thema van de Boekenweek ‘De moeder, de vrouw’ heeft al wat stof doen opwaaien. Het zou te oubollig zijn. Maar iedereen heeft een moeder, hartverwarmend en zorgzaam, streng of afwezig. Fictie en non fictie brachten vele markante moeders voort: via dochters en zonen die schrijven over hun moeder, moeders die schrijven over het moederschap.

Aaf Brandts Corstius heeft hier ongetwijfeld iets over te zeggen. Zij is een bekende columniste en heeft verschillende boeken op haar naam staan zoals: 'Het jaar dat ik moeder werd' en 'Handboek voor de moderne vrouw.' Recent verscheen haar trouwboekje 'Zo maak je van de mooiste dag van je leven de mooiste dag van je leven.'

U bent van harte uitgenodigd om dit Boekenfeest met ons mee te beleven, tickets hiervoor kunt u binnenkort online bestellen via de site www.noordenveldleest.nl of bij de bibliotheken in Noordenveld en boekhandel Daan Nijman. Het buffet kost € 20,- en begint om 18.00 u. De lezing kost € 15,- - inclusief koffie/thee, hapjes en borrel en start om 20.00 u. U kunt een combi-ticket kopen of alleen voor de lezing.