In het Tabletcafé geeft een docent nuttige en handige tips om nog meer uit uw tablet te halen. Ook voor vragen en tips rond pc, laptop en smartphone kunt u

1 x per maand op maandag van 14.00-15.30 uur terecht in de bibliotheek. Neem uw eigen tablet mee! Heeft u zelf (nog) geen tablet, maar wilt u die eens uitproberen: er is altijd één aanwezig.

Het Tabletcafé is gratis en ook voor niet-bibliotheekleden.

U bent van harte welkom op de volgende data: 21 oktober, 18 november, 16 december 2019 en in het nieuwe jaar op:

20 januari, 17 februari, 16 maart, 20 april, 18 mei, 15 juni, 20 juli, 17 augustus 2020.

Datum: 21 okt
Begintijd: 14.00
Eindtijd: 15.30

Op donderdagavond 24 oktober organiseert Bibliotheek Odoorn dit seizoen haar Filmavond met mogelijkheid tot napraten.  

We draaien dan de film ‘The wife’.

In 1958 wordt studente Joan verliefd op haar getrouwde docent Joe. Tien jaar later zijn ze getrouwd en heeft Joan (Glenn Close) haar eigen literaire ambities aan de kant gezet om haar man (Jonathan Pryce) te steunen. Ook zijn vele affaires ziet ze door de vingers. In 1992 is Joe een succesvolle schrijver en wint de Nobelprijs voor Literatuur. Door de reis naar Helsinki, in gezelschap van hun zoon en een opdringerige biograaf, en door de festiviteiten rond de prijsuitreiking wordt Joan geconfronteerd met haar frustraties en gemiste kansen en neemt een ingrijpend besluit. De recensenten geven 3-4 sterren. Coen van Zwol (NRC 20-11-'18): 'Een subtiel duel in de sneeuw'. VPRO Cinema (vpro.nl): ‘(…) In de ijzersterke openingsscènes worden de verhoudingen in het huwelijk fijnzinnig blootgelegd, daarna boet het verhaal wel iets aan subtiliteit en geloofwaardigheid in. De acteurs laten de aandacht echter nooit verslappen; vooral het genuanceerde spel van Close maakt diepe indruk.’ Close won de Golden Globe en was genomineerd voor de Oscar en de BAFTA voor Beste actrice.

De avond begint om 19.30 uur, entree € 5,00 incl. koffie (niet-leden € 6,--).

Datum: 24 okt
Begintijd: 19.30
Eindtijd: 22,00
Locatie: Odoorn

In het Tabletcafé geeft een docent nuttige en handige tips om nog meer uit uw tablet te halen. Ook voor vragen en tips rond pc, laptop en smartphone kunt u 1 x per maand op maandag van 14.00-15.30 uur terecht in de bibliotheek. Neem uw eigen tablet mee! Heeft u zelf (nog) geen tablet, maar wilt u die eens uitproberen: er is altijd één aanwezig.

Het Tabletcafé is gratis en ook voor niet-bibliotheekleden.

U bent van harte welkom op de volgende data: 

28 oktober, 25 november 2019 en in het nieuwe jaar op:

27 januari, 24 februari, 30 maart, 27 april, 25 mei, 29 juni, 27 juli, 31 augustus 2020.

Datum: 28 okt
Begintijd: 14.00
Eindtijd: 15.30

Op dinsdagmorgen 29 oktober start in Bibliotheek Odoorn de cursus Digisterker/Aan de slag met je DigiD. De cursus bestaat uit 3 lessen.

De cursusdata zijn dinsdagmorgen 29 okt, 5 en 12 nov. van 09.30 tot 11.30 uur

Deelname is gratis voor inwoners van gemeente Borger-Odoorn.

Inhoud cursus Digisterker/Aan de slag met je DigiD

In de cursus Digisterker/Aan de slag met je DigiD  leer je digitale (overheids)diensten gebruiken, o.a. van de gemeente, het UWV en de Belastingdienst.
De cursus bestaat uit modules, bijvoorbeeld over:

• een DigiD aanvragen en gebruiken
• informatie zoeken en vinden op websites van de overheid
• een toeslag aanvragen
• een afspraak maken via een website
• je persoonlijke omgeving gebruiken van overheidsorganisatie, zoals Mijn toeslagen, werk.nl en MijnOverheid

Inschrijven

Wil je deelnemen aan de cursus? Schrijf je in met het inschrijfformulier. .
 

Inschrijfformulier

 

Datum: 29 okt
Begintijd: 09:30
Eindtijd: 11:30
Locatie: Bibliotheek Odoorn
Kosten: Deelname is gratis

Op dinsdag 29 oktober, 12 en 26 november en 10 december van 14.30-15.30 uur organiseert de bibliotheek Samenlezen.

Wil je genieten van een bijzonder verhaal, een grappig gedicht of een mooi boekfragment? Houd je ervan om voorgelezen te worden of lees je zelf graag voor? En vind je het leuk om andere mensen te ontmoeten? Kom dan naar Samenlezen. In een kleine groep lees en luister je naar mooie teksten.

Zet het je aan het denken? Wat doet het met je? Vind je het mooi of juist niet? Wat herken je?

Met gratis koffie en thee.

 

Datum: 29 okt
Begintijd: 14.30
Eindtijd: 15.30
Locatie: Borger
Kosten: gratis

Op woensdag 30 oktober start de computercursus Klik & Tik in bibliotheek Borger. De Basismodule bestaat uit 5 lessen voor mensen die nauwelijks of nog nooit (zelfstandig) met een computer hebben gewerkt. Onderwerpen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld het aanzetten van de computer, typen, teksten aanpassen en e-mail versturen.

Klik & Tik is een oefenprogramma dat de cursist in de Bibliotheek kan doen. De filmpjes laten zien hoe het werkt en daarna kan de deelnemer zelf gaan oefenen. De cursus kan onder begeleiding van een docent gevolgd worden.

Deze gratis cursus wordt gegeven op vijf ochtenen: woensdagmorgen 30 oktober,6, 13, 20 en 27 november van 9.30 tot 11.30 uur.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met of langsgaan bij de bibliotheek of met Gea Uil tel. 088-0128235.

Datum: 30 okt
Begintijd: 9.30
Eindtijd: 11.30
Locatie: Borger

Op woensdag 30 oktober start de computercursus Klik & Tik in bibliotheek Nieuw-Buinen. De Basismodule bestaat uit 5 lessen voor mensen die nauwelijks of nog nooit (zelfstandig) met een computer hebben gewerkt. Onderwerpen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld het aanzetten van de computer, typen, teksten aanpassen en e-mail versturen.

Klik & Tik is een oefenprogramma dat de cursist in de Bibliotheek kan doen. De filmpjes laten zien hoe het werkt en daarna kan de deelnemer zelf gaan oefenen. De cursus kan onder begeleiding van een docent gevolgd worden.

De cursus is op woensdagmorgen 30 oktober, 6, 13, 20 en 27 november van 9.30 tot 11.30 uur.   

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met of langsgaan bij één van de bibliotheken in de gemeente of met Gea Uil tel. 088-0128235.

Datum: 30 okt
Begintijd: 9.30
Eindtijd: 11.30
Locatie: Nieuw-Buinen

Cabaret  'interne beslommeringen' door Henk Boogaard op donderdag 31 oktober vanaf 19.30 uur.

Cabaret over onze dagelijkse communicatie en autisme. Het is een voorstelling voor taalliefhebbers en herkenbaar voor autisten, familie & vrienden van autisten en hulpverleners.

In zijn cabaretprogramma vertelt Henk Boogaard dat alles wat men zegt en alles wat hij leest, letterlijk bij hem binnen komt. Hierdoor ondervindt hij moeite met de gebruikelijke clichés in onze dagelijkse communicatie, zoals bijvoorbeeld 'Alles goed' of 'Leef jij nog'.

Kortom de omgang met anderen is voor Henk telkens weer een hele worsteling en vraagt een behoorlijke dosis alertheid van hem.

Op humoristische wijze doet Henk hiervan haarfijn verslag.

Graag aanmelden via 088 0128300 of info@bibliotheekborger.nl

Datum: 31 okt
Begintijd: 19.30
Eindtijd: 21.30
Locatie: Borger
Kosten: Toegang is gratis

Nederland Leest

Van 1 tot en met 30 november vindt de jaarlijkse themamaand Nederland Leest plaats. Het thema is dit jaar ‘Duurzaamheid’. Een heel actueel thema in tijden van klimaatverandering, smeltende ijskappen en klimaatspijbelaars. De roep om duurzaamheid wordt steeds luider en duidelijker. Over dit onderwerp gaan we in november met elkaar in gesprek in de bibliotheek. Wat kunnen wij zelf doen om een gezonde en diverse leefwereld te behouden voor de toekomst?

Het CPNB organiseert deze jaarlijkse themamaand, waarbinnen het lezen en debatteren over boeken centraal staat. Tijdens Nederland Leest geeft de bibliotheek een bloemlezing van natuurverhalen van Jan Wolkers cadeau met als titel Winterbloei.

In de bibliotheken van Borger-Odoorn worden vogelkastjes opgehangen en bezoekers uitgenodigd om op te schrijven hoe zij thuis met duurzaamheid omgaan.

Op deze website staan de verschillende activiteiten welke in de bibliotheken georganiseerd worden in het kader van duurzaamheid.

Datum: 01 nov
Begintijd: 14.00
Eindtijd: 17.00
Locatie: Borger, Nieuw-Buinen, Odoorn, Valthermond

Deze cursus wordt georganiseerd in het kader van Nederland Leest met als thema Duurzaam. 

Wil je starten met een moestuin? Of heb je al wat ervaring , maar wil je over specifieke onderwerpen wat meer weten? Dan is deze cursus wat voor jou! Tijdens de cursus leer je tuinieren volgens biologische principes, vooral praktisch, en afgestemd op de individuele wensen van de cursist. In deze cursus maak je een teeltplan voor je eigen moestuin. Je leert meer over een gezonde voedingsbodem voor je gewassen, over wisselteelt en combinatieteelten. Hoe zet je een composthoop en hoe bescherm je je gewassen tegen weersextremen, plaagbeestjes en andere aantastingen.

Lidy Kuiper tuiniert al jaren met liefde voor natuur en milieu. In haar studententijd was ze al natuurgids en maakte ze haar toehoorders graag enthousiast voor alles wat groeit en bloeit. Een aantal jaren geleden deed zij de Warmonderhof, een opleiding voor biologisch-dynamische land- en tuinbouw. Een mooie ervaring, ook door de stages bij biologische tuinders. Ook nu weer deelt ze deze passie graag met anderen. Daarom geeft ze cursussen, basiscursussen of cursussen voor gevorderden. 'begin klein', ook een vierkante-meter-moestuin kan je al veel plezier geven.

De cursus wordt gegeven op maandag 4 november, 18 november en 2 december van 19.30-21.30 uur.

De kosten voor deze 3 avonden zijn € 28,50, inclusief koffie en thee. Bibliotheekleden betalen € 22,50.

Zin om mee te doen, meld je dan aan op info@bibliotheekborger.nl onder vermelding van cursus biologische tuinieren, je naam en je telefoonnummer. Bij minimaal 10 deelnemers gaat de cursus door (er is plaats voor maximaal 14 deelnemers).

Datum: 04 nov
Begintijd: 19.30
Eindtijd: 21.30
Locatie: Borger

In het Tabletcafé geeft een docent nuttige en handige tips om nog meer uit uw tablet te halen. Ook voor vragen en tips rond pc, laptop en smartphone kunt u 1 x per maand op maandag van 14.00-15.30 uur terecht in de bibliotheek. Neem uw eigen tablet mee! Heeft u zelf (nog) geen tablet, maar wilt u die eens uitproberen: er is altijd één aanwezig.

Het Tabletcafé is gratis en ook voor niet-bibliotheekleden.

U bent van harte welkom op de volgende data:

4 november, 2 december 2019 en in het nieuwe jaar op:

6 januari, 3 februari, 2 maart, 6 april, 4 mei, 6 juli, 3 augustus 2020.

Datum: 04 nov
Begintijd: 14.00
Eindtijd: 15.30

De BiebFabriek is dé plek voor jou om aan de slag te gaan met digitale vaardigheden en techniek. Hier leer je in verschillende activiteiten onder andere over programmeren, hoe je een zaklamp maakt en hoe jouw eigen kunstrobot een echte Picasso kan maken. De BiebFabriek is er voor iedereen van 8 t/m 12 jaar.

Datum: 06 nov
Begintijd: 15:00
Eindtijd: 16:30
Locatie: Bibliotheek Nieuw-Buinen
Kosten: Deelname is gratis

In het Tabletcafé geeft een docent nuttige en handige tips om nog meer uit uw tablet te halen. Ook voor vragen en tips rond pc, laptop en smartphone kunt u

1 x per maand op maandag van 14.00-15.30 uur terecht in de bibliotheek. Neem uw eigen tablet mee! Heeft u zelf (nog) geen tablet, maar wilt u die eens uitproberen: er is altijd één aanwezig.

Het Tabletcafé is gratis en ook voor niet-bibliotheekleden.

U bent van harte welkom op de volgende data:

11 november, 9 december 2019 en in het nieuwe jaar op:

13 januari, 10 februari, 9 maart, 11 mei, 8 juni, 13 juli, 10 augustus 2020.

Datum: 11 nov
Begintijd: 14.00
Eindtijd: 15.30

Op donderdag 14 november om 20.00 uur organiseert bibliotheek Odoorn de lezing ‘Vogelvriendelijk tuinieren’. Deze lezing organiseert de bibliotheek in het kader van duurzaamheid, het thema van Nederland Leest.

Cor Dirksen is tuinvogelconsulent bij Vogelbescherming Nederland. Hij geeft adviezen hoe burgers hun tuin en/of balkon zo kunnen inrichten dat deze voor vogels een feest worden om in of op te verblijven.

Geef je op!

Nieuwsgierig? Meld je aan voor deze lezing! Bel naar bibliotheek Odoorn 088-0128235 of stuur een mail naar info@bibliotheekodoorn.nl

 

Datum: 14 nov
Begintijd: 20.00
Eindtijd: 21.30
Locatie: Odoorn
Kosten: € 2,50, niet-leden € 3,00

De BiebFabriek is dé plek voor jou om aan de slag te gaan met digitale vaardigheden en techniek. Hier leer je in verschillende activiteiten onder andere over programmeren, hoe je een zaklamp maakt en hoe jouw eigen kunstrobot een echte Picasso kan maken. De BiebFabriek is er voor iedereen vanaf 8 t/m 12 jaar.

Datum: 19 nov
Begintijd: 15:30
Eindtijd: 17:00
Locatie: Bibliotheek Nieuw-Buinen
Kosten: Deelname is gratis

Op woensdag 20 november van 14.30-16.00 uur organiseert de bibliotheek een Pietenmiddag.

We gaan voorlezen, knutselen en spelletjes doen met Piet. En hier horen natuurlijk ook pepernoten bij. Kom je ook? 

Datum: 20 nov
Begintijd: 14.30
Eindtijd: 16.00
Locatie: Odoorn
Kosten: gratis

Donderdag 21 november van 15.00-17.00 organiseert de bibliotheek een ruilbeurs van tweedehands spullen, in het kader van Nederland Leest met als thema: Duurzaamheid. Heb je spullen die je niet meer gebruikt en wil je deze ruilen voor iets wat je wel kunt gebruiken, geef je dan op via info@bibliotheeknieuwbuinen.nl of bel naar 088 0128375. 

Datum: 21 nov
Begintijd: 15.00
Eindtijd: 17.00
Locatie: Nieuw-Buinen
Kosten: gratis

Op maandagmorgen 2 december start in Bibliotheek Nieuw-Buinen de cursus Digisterker/Aan de slag met je DigiD. De cursus bestaat uit 3 lessen.

De cursusdata zijn maandagmorgen 2, 9 en 16 december van 09.30 tot 11.30 uur

Deelname is gratis voor inwoners van gemeente Borger-Odoorn.

Inhoud cursus Digisterker/Aan de slag met je DigiD

In de cursus Digisterker/Aan de slag met je DigiD  leer je digitale (overheids)diensten gebruiken, o.a. van de gemeente, het UWV en de Belastingdienst.
De cursus bestaat uit modules, bijvoorbeeld over:

• een DigiD aanvragen en gebruiken
• informatie zoeken en vinden op websites van de overheid
• een toeslag aanvragen
• een afspraak maken via een website
• je persoonlijke omgeving gebruiken van overheidsorganisatie, zoals Mijn toeslagen, werk.nl en MijnOverheid

Inschrijven

Wil je deelnemen aan de cursus? Schrijf je in met het inschrijfformulier. .
 

Inschrijfformulier

 

Datum: 02 dec
Begintijd: 09:30
Eindtijd: 11:30
Locatie: Bibliotheek Nieuw-Buinen
Kosten: Deelname is gratis

De BiebFabriek is dé plek voor jou om aan de slag te gaan met digitale vaardigheden en techniek. Hier leer je in verschillende activiteiten onder andere over programmeren, hoe je een zaklamp maakt en hoe jouw eigen kunstrobot een echte Picasso kan maken. De BiebFabriek is er voor iedereen van 8 t/m 12 jaar.

Datum: 04 dec
Begintijd: 15:00
Eindtijd: 16:30
Locatie: Bibliotheek Nieuw-Buinen
Kosten: Deelname is gratis

De BiebFabriek is dé plek voor jou om aan de slag te gaan met digitale vaardigheden en techniek. Hier leer je in verschillende activiteiten onder andere over programmeren, hoe je een zaklamp maakt en hoe jouw eigen kunstrobot een echte Picasso kan maken. De BiebFabriek is er voor iedereen van 8 t/m 12 jaar.

Datum: 17 dec
Begintijd: 15:30
Eindtijd: 17:00
Locatie: Bibliotheek Nieuw-Buinen
Kosten: Deelname is gratis

Deel deze pagina

Lees voor