Vanaf maandag 7 januari organiseert Bibliotheek Peize Handwerkavonden.

Op de eerste maandag van de maand van 19.30-21.30 uur opent Bibliotheek Peize haar deuren voor iedereen die een avond gezellig wil handwerken en andere mensen wil ontmoeten. Ieder neemt zijn eigen materialen en handwerk mee om gezellig met anderen te handwerken. Inspireer, leer en ontmoet elkaar.

Deze activiteit is gratis en voor iedereen, dus ook als je geen lid bent van de Bibliotheek.

Datum: 03 juni

Neem je eigen handwerk mee en inspireer, leer en ontmoet elkaar.

Deze activiteit is gratis en voor iedereen, dus ook als u niet lid bent van de Bibliotheek.

Datum: 06 mei
Kosten: Gratis

Houd 18 april vrij in je agenda, dan komt Jan Siebelink naar Noordenveld.

Donderdag 18 april komt de bekende schrijver Jan Siebelink, auteur van het Boekenweekgeschenk 2019 en van het bekende boek Knielen op een bed violen naar Roden!  Ter ere van de tachtigste verjaardag van Siebelink verscheen vorig jaar een wonderschoon geïllustreerde uitgave, verrijkt met citaten uit zijn werk. Een feest om te lezen en een inspiratie voor ieder die van bloemen houdt.

Meer informatie volgt.

Boekhandel Daan Nijmande openbare bibliotheken in Noordenveld en particulieren, stimuleren het lezen in de Gemeente Noordenveld met steun van De Krant en A. Smith Grafische Vormgeving. Het doel van dit intensieve samenwerkingsverband is leesbevordering in de breedste zin van het woord.

Datum: 18 apr
Begintijd: 20:00
Kosten: 10,-

Op een eenvoudige manier programmeren

DigiLab on Tour is een programmeerworkshop voor kinderen uit groep 6 t/m 8. De bibliotheek Noordenveld levert hiermee een aanvulling op het aanbod van basisscholen met betrekking tot digitale vaardigheden.

Datum: 03 apr
Locatie: Bibliotheek Norg

Datum: 01 apr
Kosten: Gratis

Hou donderdag 28 maart vrij, dan komt Annegreet van Bergen naar Roden.

Annegreet van Bergen is de schrijfster van ‘Lessen van burn-out’, ‘Mijn moeder wil dood’ en het veel verkochte boek ‘Gouden jaren’ waarin ze in woord en beeld laat zien hoe dagelijkse dingen die wij nu normaal vinden, in haar jeugd heel anders waren. Een feest van herkenning. Ze komt in Roden natuurlijk ook vertellen over haar nieuwe boek ‘Het goede leven.’

Meer informatie volgt.

Datum: 28 mrt

Op een eenvoudige manier programmeren

Datum: 27 mrt
Locatie: Bibliotheek Roden

Noordenveld beleeft dit jaar een spetterende opening van de Boekenweek, die dit jaar als thema De moeder de vrouw heeft. Vrijdag 22 maart komt Aaf Brandt Corstius op uitnodiging van Noordenveldleest.nl naar Het Wapen van Drenthe in Roden met vooraf een buffet.

Noordenveldleest wil vanwege het feest van de Boekenweek meer bieden dan alleen de gebruikelijke lezing. Vooraf aan de lezing kunt u daarom eerst genieten van een heerlijk buffet om alvast uw favoriete boek en schrijver te bespreken. Daarna kunt u zo doorschuiven naar de lezing. Na afloop is er volop gelegenheid voor een gezellige nazit onder het genot van wat hapjes en een borrel. Het geheel wordt muzikaal ondersteund door Freek Luik.

Het thema van de Boekenweek ‘De moeder, de vrouw’ heeft al wat stof doen opwaaien. Het zou te oubollig zijn. Maar iedereen heeft een moeder, hartverwarmend en zorgzaam, streng of afwezig. Fictie en non fictie brachten vele markante moeders voort: via dochters en zonen die schrijven over hun moeder, moeders die schrijven over het moederschap.

Aaf Brandts Corstius heeft hier ongetwijfeld iets over te zeggen. Zij is een bekende columniste en heeft verschillende boeken op haar naam staan zoals: 'Het jaar dat ik moeder werd' en 'Handboek voor de moderne vrouw.' Recent verscheen haar trouwboekje 'Zo maak je van de mooiste dag van je leven de mooiste dag van je leven.'

U bent van harte uitgenodigd om dit Boekenfeest met ons mee te beleven, tickets hiervoor kunt u binnenkort online bestellen via de site www.noordenveldleest.nl of bij de bibliotheken in Noordenveld en boekhandel Daan Nijman. Het buffet kost € 20,- en begint om 18.00 u. De lezing kost € 15,- - inclusief koffie/thee, hapjes en borrel en start om 20.00 u. U kunt een combi-ticket kopen of alleen voor de lezing.

Datum: 22 mrt
Locatie: Wapen van Drenthe Roden

Woendag 6 maart is er MaPa cafe en Boekstart voorlezen vanaf 9.30 uur in Bibliotheek Roden.
Elke eerste woensdag van de maand kan je in Bibliotheek Roden terecht voor het MaPa café en Boekstart voorlezen voor dreumesen. Hier staat ontmoeting voorop, ontmoeting met andere ouders verzorgers of gastouders. Voor de kinderen is er ruimte om te spelen en zijn er andere kinderen om mee te spelen. Ook zal er fruit en drinken zijn. We starten om 9.30 uur en rond 10.30 uur wordt er voorgelezen. Voor alle dreumesen met hun ouders, verzorgers, grootouders, gastouders, oppas.

Volgende datums:

3 april: Lente

1 mei: Jonge dieren

Datum: 06 mrt
Begintijd: 9.30
Eindtijd: 11.30
Locatie: Roden

Datum: 04 mrt
Kosten: Gratis

Via de computer kun je steeds meer regelen. Handig, maar lastig als je er weinig of geen ervaring mee hebt. Met de cursus Klik & Tik kun je in je eigen tempo en stapsgewijs gaan werken met de computer en internet.

Locatie: Doorlopend aanbod in de bibliotheken Norg, Peize en Roden
Kosten: Deelname is gratis